Sinoć ste popili dobro ili možda loše pivo? Podelite to sa ostalima.
#12819 od Stole
25 Okt 2016 10:34
Slika

Svarog
Slika
Prvenac Južnog Vepra
Otac svih bogova
SVAROG!
Božanski India Pale Ale

Perun
Slika
Ja sam sin oca svoga!
PERUN!
Božanski American Pale Ale

Preuzeto odakle god sam mogao da skrpim resurse a ponajmanje sa zvaničnog sajta.
#12899 od djuro13
30 Okt 2016 14:50
Imao sam priliku da probam oba piva pivare "Južni vepar".

Prvi susret je bio sa njihovim pivom "Svarog" i pivo mi je bilo sjajno. Prema mom maglovitom razaznavanju stvari, Svarog je jedna lijepa session-IPA, nešto punijeg ukusa i tijela, sjajno balansirane gorčine. Na to prvo pijenje učinilo mi se da pivo ima hmelj koji bi više odgovarao nekoj mirnoj, kontinentalnoj, "zemljanoj" varijanti hmelja a ne američkim tropsko/voćnim vrstama. Što se mene tiče - ovim pivom bi se podjednako dobro moglo i početi i završiti neko lijepo veče :-)

"Perun" sam probao na promociji u NBG Pivopiji i tom prilikom sam i popričao sa jednim od one dvojice momaka koji vode "Južni vepar". Pošto smo taj razgovor vodili u trenutku kada se popilo sasvim dovoljno za otvoren razgovor ( :-) ) rekao sam mu da mi se Svarog više dopao od Peruna (to je valjda i njima bilo jasno). Čovjek je tada rekao da za svoja piva uglavnom koriste sastojke iz zemlje i bliskog okruženja (razumljivo, ništa više nije htio da otkrije). Pretpostavljam da to ide u prilog onog mog utiska o "kontinentalnom" hmelju. Pomenuo je da će za zimsku sezonu kuvati neko tamno pivo - bez daljih detalja...

Perun im je prilično klasičan Pale Ale - nešto sladniji, sa nekim herbalnim mentol notama i prilično suvim završetkom. Na momente me je podsjetilo na Adams' "Ghost Ship", u najboljem smislu.
Meni su oba piva vrlo ozbiljna i mislim da ovi momci rade baš dobar posao.

Slika

Slika

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju