Recepti uz pivo i recepti sa pivom ili pivskim sastojcima.
#11331 od alx
20 Jun 2016 14:10
• skusa 1kg
• so,biber po ukusu
• grancice ruzmarina par kom ili .komorac,bosiljak ,lovor ,persun itd
• ulje po ukusu
• beli luk 2,3 cena
• persun po ukusu
• limun po ukusu
Uputstvo za pripremu:
Napravimo male rezove na skusi sa obe strane.Usolimo je i spolja i unutra.U supljinu stavimo grancicu ruzmarina,prelijemo ih uljem i stavimo na rostilj.U ciniju stavimo grancicu ruzmarina,dodamo ulje i sok od jednog limuna(PIVO),iseckan beli luk,nacepkani listici persuna i malo bibera.Promesamo i time premazujemo ribe dok se prze na rostilju.
#11334 od palabra
20 Jun 2016 23:23
pazi ilija cini mi se da je alx blizu ,pa bez probe to je nista.leva obala....
#11335 od alx
21 Jun 2016 14:39
pravio sa curom i nedelju znaci provereno dobar i jednostavan recept - mozes a zamislis ;)
ko se usudi da dodje u moje selo posle onakvog grada za koji je moj matori rekao da u zivotu nije takvu nepogodu...u svakom je dobrodosao i moze se dogovorimo-tanjiraca,kotlic od oko 15 L i rostilj su spremni uvek.
#11801 od Dzionik
27 Jul 2016 11:57
Skuša je odlična na rošilju ali se treba držati nekih osnova da bi dobili sočnu i ukusnu ribu (važi za skoro sve). Prvo usoliti i namazati začinima koje traži odredjeni recept a posle nekog vremena nakvasiti limunom ili bar sirćetom ako nema limuna. Kiselina koaguliše proteine na površini koji ne dozvoljavaju da se sok cedi i isparava pa se dobije mnogo sočnija i ukusnija riba. Ako se radi sa ribom koja ima mnogo sitinih kostiju uradi se isto ali se ostavi preko noći u frižideru. Sve sitne kosti omekšaju pa riba može da se jede cela bez onog zamornog čišćenja:-)

Skuša sa pivom
Isecka se na listove crnog luka da pokrije dno posude (manji pleh) bar 1 cm, nalije uljem pa se stave prethodno grilovane skuše preko. Stavi se na gril i ne dira dok donji sloj luka ne počne pomalo da gori pa se sipa pivo i ostavi da krčka dok se malo ne zgusne. Skuša može da bude ili malo pečena pa se dokuva na plehu gde zadržava svoj ukus ili baš jako pečena gde upija sok od luka i piva pa ima drugačiji ukus. Ko kako voli:-)
#11806 od Shone
27 Jul 2016 12:41
Tanjirača za ribu zakon, npr deverika. Nego ovaj kotlić me zanima, za riblju čorbu. Da li je praviš i kako, neki od vrhunskih majstora u čorbu dodaju vino da je zakisele, na taj način sprečavaju raspadanje komada ribe. Da li je neko probao to isto sa pivom, da uradi?

Slika