Sušenje mesa i dimljenje mesa su dva različita tehnološka postupka koji često idu zajedno u tradicionalnim uslovima. Svi na različit način čuvaju meso od kvara. Sušenjem smanjuješ vodu dostupnu MO dok dimljenjem stvaraš različita jedinjenja koja negativno utiču na rast MO. Da upravu si za vlažnost vazduha i sušenje (ja od silne magle u PŽ moram da cekam mraz da puca cerić da bih sušio, pa najčešće pravim pečenicu a ne pršutu) ali ne i za vlaznost vazduha i dimljenje. Dimljen proizvod i sušen proizvod nisu isto i mi nijednom ovde nismo govorili o sušenju mesa nego o dimljenju i to o dimljenju radi dobijanja arome. Reći za penzionisanog profesora Univerziteta koji je svoj život posvetio tehnologiji mesa da ne zna šta priča, a da to ne potkrepiš naučnim dokazima je u najmanju ruku smešno.
Послато са LG-D620 уз помоћ Тапатока
Послато са LG-D620 уз помоћ Тапатока