Recepti uz pivo i recepti sa pivom ili pivskim sastojcima.
#11088 od Iox
29 Maj 2016 09:08
Sušenje mesa i dimljenje mesa su dva različita tehnološka postupka koji često idu zajedno u tradicionalnim uslovima. Svi na različit način čuvaju meso od kvara. Sušenjem smanjuješ vodu dostupnu MO dok dimljenjem stvaraš različita jedinjenja koja negativno utiču na rast MO. Da upravu si za vlažnost vazduha i sušenje (ja od silne magle u PŽ moram da cekam mraz da puca cerić da bih sušio, pa najčešće pravim pečenicu a ne pršutu) ali ne i za vlaznost vazduha i dimljenje. Dimljen proizvod i sušen proizvod nisu isto i mi nijednom ovde nismo govorili o sušenju mesa nego o dimljenju i to o dimljenju radi dobijanja arome. Reći za penzionisanog profesora Univerziteta koji je svoj život posvetio tehnologiji mesa da ne zna šta priča, a da to ne potkrepiš naučnim dokazima je u najmanju ruku smešno.

Послато са LG-D620 уз помоћ Тапатока
#11096 od Dzionik
30 Maj 2016 08:59
"jel to nešto kao buđavi sir :mrgreen:"

Trebao sam da zaštitim tehnologiju:-)

SVR moguće da sam pobrkao lončiće:-)

Možda pričamo o različitim stvarima ali ja se maksimalno trudim da budem precizan, ova rečenica je bila povod: "Na otvorenim ložištima (kućne sušare) povećanje temperature se sprečava dodavanjem vlažne strugotine kako bi se temperatura držala u optimalnim uslovima.
" da komentarišem. Neko ko nije nikad sušio će pomisiti da tako treba raditi! što je apsolutna greška ako se radi o klasičnim proizvodima (slanini, kobajama, vešalicama itd.) koji se dime i suše da bi trajali. Možda profesor nije mislio na slaninicu ali dovodi u zabludu ljude koji bi hteli da suše slaninicu i misle da treba baciti vlažnu piljevinu na vatru. Ovako izvučeno iz konteksta to je pogrešno uputstvo za ono što se kod nas radi sa slaninicom:-)
#11162 od SVR
04 Jun 2016 12:01
I? :mrgreen:
Ovo je nesto sto si pregazio na Pancevcu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa daj neki recept, sta si mu radio???? :D :D :D
#11168 od renegade_of_funk
05 Jun 2016 10:21
Sveži vrat odležao 12 sati u suvom pacu ( tucana paprika slatka, smeđi šećer, beli luk, crni biber, đumbir, kajenski biber, čili, origano, so). Sutradan ubacili u smoker na 120° oko 4-5 sati. Sat vremena pre kraja prelili sa sosom ( kečap, tomatino, origano, smeđi šećer, beli luk, kajenski biber, čili, biber, wurčester sos, soja sos, senf, đumbir, so). I u suvi začin i u sos ide dosta smeđeg šećera, skoro trećina. Isto tako i za rebra.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju