Evo da javim šta je bilo sa ovim pivom.
10.01. U fermentoru bilo 52 l. Pretočio 45 l. Prilikom pretakanja pazio da ne uđu one bele naslage, čim je prvi komadić te naslage ušao u bure za flaširanje, prekinuo istakanje i izvadio taj komadić. Pošto sam unapred pripremio šećer ,8 g/l ,a istočio manje piva ,ispalo je 8,8 g/l.
19.01. Kuvali neki paprikaš, popijeno skoro 2 gajbe, pivo solidno gazirano, jako mlado ali sasvim dobro, izražena aroma cascade(150 g/52 l- dry hop)
25.01. Drug imao imendan, popijeno 2 gajbe, pivo vrlo dobro, pena jaka i dugo se drži u čaši, slatkast ukus karamela, miris cascade. Ni jedna flaša nije penila.
Pošto je ostalo samo par flaša, ostaviću ih negde sa strane, barem još mesec dana, pa ću videti šta će biti sa njima.
@raix:
novo pivo je u novom fermentoru.
P.S. Kada sam rekao društvu za Banetov savet ,da se pivo mora što pre popiti, krenuli su komentari tipa:
„E to je pametan čovek,.. takve savete treba da slušaš,.. svaka mu je ka Njegoševa,… mogao bi on više puta tako da te savetuje,…“
10.01. U fermentoru bilo 52 l. Pretočio 45 l. Prilikom pretakanja pazio da ne uđu one bele naslage, čim je prvi komadić te naslage ušao u bure za flaširanje, prekinuo istakanje i izvadio taj komadić. Pošto sam unapred pripremio šećer ,8 g/l ,a istočio manje piva ,ispalo je 8,8 g/l.
19.01. Kuvali neki paprikaš, popijeno skoro 2 gajbe, pivo solidno gazirano, jako mlado ali sasvim dobro, izražena aroma cascade(150 g/52 l- dry hop)
25.01. Drug imao imendan, popijeno 2 gajbe, pivo vrlo dobro, pena jaka i dugo se drži u čaši, slatkast ukus karamela, miris cascade. Ni jedna flaša nije penila.
Pošto je ostalo samo par flaša, ostaviću ih negde sa strane, barem još mesec dana, pa ću videti šta će biti sa njima.
@raix:
Vidim da ti je plasticni fermentor. Promeni ga. Lakse je to nego da rizikujes novu infekciju.
novo pivo je u novom fermentoru.
P.S. Kada sam rekao društvu za Banetov savet ,da se pivo mora što pre popiti, krenuli su komentari tipa:
„E to je pametan čovek,.. takve savete treba da slušaš,.. svaka mu je ka Njegoševa,… mogao bi on više puta tako da te savetuje,…“
