Čekaj, pivo se kuva? Gde mogu da se informišem?
#17881 od Aleksandar82
22 Maj 2020 11:07
Da li ima kod nas zamena za Starsan jer ga nigde nema u prodaji i verujem da ga nece ni biti. Receno mi je da njegova prodaja nije dozvoljena u EU pa je trenutno malo komplikovan uvoz iz USA, gde je dozvoljena prodaja. Koristio sam OXi ali mi je misterija koliko da ga ispiram ili da li da ga ispiram (procitao sam skoro sve na forumu oko toga, a i dalje nemam pojma ;) ) pa bi zato bilo dobro da ima Starsan da se kupi ili zamena sa slicnim svojstvima.
#17884 od Mladen
24 Maj 2020 14:14
Kod menu su u firmu jednom prilikom dolazili iz firme Eco Clean Distribution, i vrsili su prezentaciju njihovih proizvoda. Posto su nama bili interesantni odmascivaci, i sl. nisam obracao paznju na sve njihove proizvode. Kasnije slucajno na njihovom sajtu videh da imaju i dezinficijens.
http://ecoclean.rs/prehrambena-industri ... ijens.html
Po uputstvu deluje da se koristi kao starsan. Nisam imao prilike da ga probam, tako da ne znam koliko je dobar, a nisam se ni raspitivao za cenu.
Bas cu im poslati upit da vidim koliko je, pa javljam.
#17885 od Aleksandar82
24 Maj 2020 15:08
javi kad saznas, mozda moze da bude adekvatna zamena jer Starsan nigde nema da se kupi. Bilo bi dobro ako ima neko da ga proda.
#17886 od Mladen
24 Maj 2020 15:24
Javili su mi se mailom, cena za kanister od 10l je 10000 din. A rece, ako ide na vecu kolicinu mogao bi da da i popust.
#17890 od Aleksandar82
25 Maj 2020 12:32
Uh 10 litara bi trajalo jedno dve godine, bilo bi dobro kad bi moglo vise nas da naruci taj jedna kanister pa da podelimo.
#17893 od Vlaxy
28 Maj 2020 08:28
Neznam kod nas ali ovde koriste Halades 191 pa i druge jako efikasno kao starsan,ja ga koristim za dezinfekciju svega pa i flaša i odlučan je a cena mu je oko 20 sgr po litru
#17897 od nikola
29 Maj 2020 02:27
Ja sam do skoro koristio Chemipro Oxy, bez ispiranja, jer su mi tako rekli u Zemunu, a i u deklaraciji piše da se ne ispira. Međutim, kada sam malo proguglao po netu i pročitao analize... šta znam, možda to sve može da prođe, ali sam odlučio da ga izbegnem. Tj. ono što baš mora da se sanitizuje, radim sa njim uz obavezno ispiranje, jer trenutno ne mogu da nađem ništa bolje. Svakako fermentor nakon pražnjenja nije dovoljno oprati samo vodom, takođe tek nabavljene flaše (pogotovo ako su već korišćene)...
Vidim da Star San može da se poruči sa Amazona i eBaya, ali su poštarine ogromne i pitanje je da li bi to naša carina uopšte pustila.
#17906 od crnobradi
21 Jun 2020 21:47
Pozdav, ja sam uzeo chemipro oxi. Da li da ispiram sa prokuvanom vodom ?