Lonci, fermentori, merni instrumenti i ostala oprema.
#17780 od velja
14 Jan 2020 11:07
Fermentori (plasticne kofe) koje se trenutno prodaju u Majstoru za pivo - izbegavati!
Poklopac ne dihtuje ali se zato tesko zatvara. Kada zatvorite, ima luft 2mm, podize se na gore. Rupa za vrenjacu uza 2mm tako da ne moze da se ubaci gumeni cep kroz koji prolazi vrenjaca. Inace, oba otvora i za vrenjacu i za slavinu moraju da se obradjuju skalpelom jer imaju spon. Slavina kada se zategne matica sa unutrasnje strane vise ne moze da se okrece kao ranije pa vrh slavine udara u patos. Ako naknadno hocete da zarotirate slavinu mozete da racunate da ce da procuri pored gumice. Vrenjaca je sada sa ona tri baloncica tako da se mnogo teze prati stanje tecnosti u njoj nego kod onih ravnih kakve su pre bile. Jedan poklopac sa unutrasnje strane izgreban, kao da ga je neko gurao po patosu (slika u prilogu).
I ranije sam uzimao od njih fermentore i bili su OK ali ovo sada je katastrofa. Posto su moji prethodni stari 2 godine i mozda izgrebani iznutra porucim nove a oni stignu spakovani jedan u drugi dako da su sada sigurno i oni izgrebani od pakovanja i drmusanja u transportu. Kurirska sluzba sa kojom saradjuju mi je donela paket posle 5 dana na vise intervencija i moljakanja kurira.
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
#17781 od civi
14 Jan 2020 11:54
što se dostave tiče to je zbog praznika,
što se tiče kante ja bih to reklamirao pre nego objavim ovakav post pa bih onda video da li da ih ocrnim ili ne ;-)
#17782 od velja
14 Jan 2020 13:03
Nema tu 'leba od reklamacije. Hteo sam dva nova fermentora samo za "obicne kvasce" (US-05 i sl.) posto sam u ostalim vise puta koristio kveik. Ono sto sam video - resio sam, obradio rupe, zamenio vrenjacu i slavinu zbog izgrebanog poklopca se pomolio da sladovina tu ne zapljuskuje ali kad vrenjaca nije pocela da klokoce posle 24h a poklopac sam bas lepo stisnuo video sam da ne dihtuje pa onda umotavaj trake okolo ali tu rucice zafrkavaju... I tako...
#17783 od Stive_O
14 Jan 2020 20:59
Ja sam isto kupio ovaj novi fermentator i jedini problem koji sam imao je uglavljivanje gumice u rupu koja je manja a gumica je kruta. To sam resio tako sto prokuvam gumicu ona postane mekana i onda ide glatko. Sto se tice slavine ja moju okrecem stalno i nemam problema. A sto se tice kurira to je vec katastrofa i kad nisu praznici posiljka stize posle 5 dana a uredno placas uslugu danas za sutra po visoj tarifi.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju