Fotografije, sheme i uputstva kako napraviti svoju opremu za proizvodnju piva.
#17518 od selko014
25 Jun 2019 19:00
Slike će uskoro kada budem napravio sve komplet, za sada pisem ideju i kaako će izgledati.
Balon od 5l napuniću sa većikim parčićima leda i sipati vodu u isti, mala pumpa od 12v(ja imam trafoe i napajanja kući) potapajuć tip pumpe, spiralna bakarna cev sa priključkom za cev iz pumpe koja će biti u balonu sa ledom u koju ću dosipati vodu kako se bude praznio. Dakle voda ide u balon sa ledom, pumpa je na dnu balona, ona izbacuje hladnu vodu kroz hladnjak koji je u fermentoru, loncu gde već i ta tćvoda koja izlazi iz hladnjaka ide u sudoperu, kadu nebitno. Mada može i da se napravi pad da voda iz hladnjaka ide u balon drugi sa ledom i da iz tog ohlađena voda ponovo ide u prvi balon i da se napravi kružni sistem kako ne bi dosipali vodu nonstop. Cela investicija je oko500rsd. Mišljenje o tome?
#17519 od civi
27 Jun 2019 10:31
Loša investicija, na ovim temperaturama led će se istopiti za najviše 1h.
Razmisli o polovnom fižideru sa stc1000 kontrolerom.
Ono što ti deluje skuplje je na kraju jeftinije.
#17520 od selko014
28 Jun 2019 12:02
Ne pričam o fermentaciji nego o hladnjaku koji spušta temperaturu sladovine pred sipanje kvasca, potapajuči bakarni hladnjak od cevi a ono sam za vodu govorio
#17521 od civi
28 Jun 2019 15:58
Ja sam jednom probao bez uspeha da hladim sa dva bakarna čilera jedan u loncu a drugi u buretu punog leda. Kao sto rehoh bez uspeha dobio sam temperaturu svega par stepeni niže od hladjenja samo sa vodom iz česme. Trnutno ohladim na temperaturu vode iz česme onda u frižider pa kad se oladi na 18-20 dodam kvasac.
#17522 od Šumadinac
01 Jul 2019 11:39
Prodajem kontra protocni ciler ako nekoga zanima , hladi sa 100°C na 15 kada se dva puta propusti sladovina kroz njega , ja sam ga sam pravio , sve radi kao sat , nigde ne curi , 6m bakarne cevi 15mm ako nekoga zanima nek posalje poruku i saljem slike , Znam da ovo nije mesto za tu temu ali ako neko hoce neka se javi