Pozdrav,
Ima li neko ideju ili savet za sledeće:
Došao sam do pete 5 ture i ono što dobijam po peti put je identična gorčina prema zadnjem nepcu bez obzira na količinu i vrstu hmelja za gorcinu- eksperimentisao sam razlicitim i sa vrlo malim i velikim količinama.
Ovaj gorki ukus čini da se ne osete arome hmelja bez obzira na dodatke i vremena za aromu vrlo bogata ili ne...
Nema smrada i infekcije samo dominantne gorčine sa jedva osetnim aromama i mirisima.
Moje sumnje idu najviše na vodu čiji sastav i pH još uvek ne znam osim za pH do sledećeg kuvanja kada bih ga obarao mlečnom kiselinom.
Voda česmuša, mash 66 1h, fly ili batch sparge, kuvanje 1h... 19-20 fermentacije..
Recepti i proces prema BeerSmith prilagođeni mom Hermsu od bačvi 50l.
Živeli!
Pivo je dobro ali dominira ta ista gorčina....
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Ima li neko ideju ili savet za sledeće:
Došao sam do pete 5 ture i ono što dobijam po peti put je identična gorčina prema zadnjem nepcu bez obzira na količinu i vrstu hmelja za gorcinu- eksperimentisao sam razlicitim i sa vrlo malim i velikim količinama.
Ovaj gorki ukus čini da se ne osete arome hmelja bez obzira na dodatke i vremena za aromu vrlo bogata ili ne...
Nema smrada i infekcije samo dominantne gorčine sa jedva osetnim aromama i mirisima.
Moje sumnje idu najviše na vodu čiji sastav i pH još uvek ne znam osim za pH do sledećeg kuvanja kada bih ga obarao mlečnom kiselinom.
Voda česmuša, mash 66 1h, fly ili batch sparge, kuvanje 1h... 19-20 fermentacije..
Recepti i proces prema BeerSmith prilagođeni mom Hermsu od bačvi 50l.
Živeli!
Pivo je dobro ali dominira ta ista gorčina....
Sent from my Mi-4c using Tapatalk