Jedno pivo taman, dva mnogo, tri malo.
#14758 od saša blagojević
18 Apr 2017 16:47
e naručih extrat slada iz majstora.dobio ga danas.čim sam ga otvorio zapahnuo me taj miris za kojim tragam.jedva čekam da ga skuvam pa ću javiti rezultate
#14763 od Sremska Piva
19 Apr 2017 00:00
Jelen nikad neces postici ako pravis pivo od slada. Jelen se sece kukuruzom minimalno 50 posto a po meni to slada nije ni videlo. BAZDI na kukuruz, odvratno je, eto prosli put u backom petrovom selu narucio pljesku i pivo, pivo sam dao nekom liku da popije jer sam jedva progutao prvi gutjaj a pljesku nekom klosaru, uneo svoje pivo u cevabzinicu i pivo svoje.... Kupovno ni jedno vise ne mogu ni da pomirisem. Ne razumem zasto hoces bas jelen da postignes, iskreno resenje ti je isto kao sto si radio do sad ali STEP MASH od 3-4 sata. Svakom kazem STEP MASH i niko me ne slusa...
A opet svako mi nahvali Sremsku Pivu... i ja jbg previse sam poceo opet piti... :beer-funnel:
#14774 od saša blagojević
19 Apr 2017 17:10
moje lično iskustvo sa kuvanjem piva od extrata.naravno,to je samo moje mišljenje,ne mora niko da se složi samnom.ko nije ovako probao da skuva pivo-ne zna šta je GOSPODSKO kuvanje piva.u vruću vodu istresao extrat,kad je prokuvalo dodao hmelj i to je to.kuvao pola sata.miris koji se širio bio je miris meda.to je ustvari ta aroma koju tražim svo vreme.nisam znao da definišem koja je to nota koju tražim do danas.to osetim u svakom komercijalnom pivu.og-1050.šta će biti do kraja ne znam,videću,al eto da nisam probao-crko bih.
#14834 od SomiKnight
23 Apr 2017 14:19
Ova tema kao da je neko u forumu o brijanju pitao kako da istupim britvu da dobijem onaj osećaj čupanja prilikom brijanja, i ono kako beše, a da kad staviš aftershave nakon brijanja a ono pečeeeeeee.... :D
#14839 od AleksandarV
23 Apr 2017 19:36
Napravi pilsner ili lager. I obavezno bar jednu dekokciju. Ima da odlijepe.

Poslano sa mog ZTE Blade V6 koristeći Tapatalk
#14845 od raix
24 Apr 2017 10:17
Obican pilsner slad moze i malo kukuruza. Rekoh imas na forumu sta i kako sa kukuruzom. Isto cini mi se i za dekokciju bilo da je radio sa kukuruzom ili bez. Od hmelja saaz na 60 30 10. Neutralni kvasac npr notthingam i fermentacija na sto nizoj temperaturi on podnosi do 14 stepeni na visoj to nije to za lager. Imaju i oni mangrove jack isto za lagere i mislim da moze i visa temperatura. To je sto se tice za pseudolager. A za original pilsner / lager samo takav kvasac i duga ferm da odlezavanjem na niskoj temp.