Hteo bih da kuvam neku varijantu portera pa ako može neko da pomogne sa receptom.
Nešto ovako sam zamislio:
- stepping: 100gr roasted barley
400gr CaraMunich II
200gr Carafa III
- 1,7kg LME Pilsen (moje pivo) + 1,7kg LME Pilsen ( na kraj kuvanja )
- Magnum 10gr @60min ;
East Kent Goldings 20gr @25min ;
Fuggles 20gr@5min
E sada ja bih da dodam i kafu ali nisam siguran kako to da izvedem. Koliko sam shvatio ako dodam kafu (nisam siguran ni u kom obliku ) u lonac dobiću i neku prateću gorčinu. Da li je kogod dodavao skuvanu kafu pred samo flaširanje ?
Svi saveti doborodošli, hvala svakako.

Nešto ovako sam zamislio:
- stepping: 100gr roasted barley
400gr CaraMunich II
200gr Carafa III
- 1,7kg LME Pilsen (moje pivo) + 1,7kg LME Pilsen ( na kraj kuvanja )
- Magnum 10gr @60min ;
East Kent Goldings 20gr @25min ;
Fuggles 20gr@5min
E sada ja bih da dodam i kafu ali nisam siguran kako to da izvedem. Koliko sam shvatio ako dodam kafu (nisam siguran ni u kom obliku ) u lonac dobiću i neku prateću gorčinu. Da li je kogod dodavao skuvanu kafu pred samo flaširanje ?
Svi saveti doborodošli, hvala svakako.
