Dva pitanja i vase misljenje...ovaj Starter kit Coopers Real Ale kod Majstora za pivo
http://www.majstorzapivo.com/shop/real- ... arter-set/se "mucka" sa 1 kg dekstroze, mada se na Coopers sajtu preporucuje Brew Enhancer #1, a to je mesavina 600 gr dekstroze i 400 gr maltodekstrina sto bi trebalo da napravi pivo sa vecom punocom i kvalitetnijom penom u odnosu na ovo samo sa dekstrozom, zato sto maltodekstrin ne fermentira, koliko sam razumeo...ali pretpostavljam da bi to pivo onda imalo manje alkohola pa sam razmisljao o 1kg desktroze i 400 gr maltodekstrina....
Uglavnom palo mi je na pamet da i umesto dekstroze i maltodekstrina roknem onaj Malteksov ekstrakt slada

sta mislite sta bi ispalo od toga???
Takodje sam citao da kvasac koji dolazi sa ovim starterom nije najboljeg kvaliteta, nije najsveziji itd...tj da bi bilo pametnije kupiti zasebno kvasac pa koji bi po vama bio najbolji za ovaj Kuperov Real Ale?
kako god, nesto ce se smisliti ali pitam za savet jer bih voleo da prvo pivo pa bila i ova "cedevita" ispadne koliko toliko dobro, posto postoje ocekivanja drugara koje vec neko vreme lozim i smaram sa ovim, hehe...a posle nastupamo sa ovim ekstraktom o kom smo pricali pa dace Bog i all grain