Kuvanje samo sa žitaricama.
#6183 od renegade_of_funk
27 Avg 2015 20:53
Recipe: #52 Rockatansky's Milk Stout
Style: Sweet Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 51.18 l
Post Boil Volume: 43.68 l
Batch Size (fermenter): 40.00 l
Bottling Volume: 39.00 l
Estimated OG: 1.069 SG
Estimated Color: 58.3 EBC
Estimated IBU: 22.7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72.00 %
Est Mash Efficiency: 75.8 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
9.00 kg Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC) Grain 1 71.4 %
1.00 kg Caramunich Malt (110.3 EBC) Grain 2 7.9 %
1.00 kg Munich Malt (17.7 EBC) Grain 3 7.9 %
0.50 kg Carafa I (800.0 EBC) Grain 4 4.0 %
0.20 kg Acid Malt (5.9 EBC) Grain 5 1.6 %
0.20 kg Barley, Flaked (3.3 EBC) Grain 6 1.6 %
0.20 kg Carafa III (Weyermann) (1034.3 EBC) Grain 7 1.6 %
0.50 kg Milk Sugar (Lactose) (0.0 EBC) Sugar 8 4.0 %
22.00 g Magnum [14.00 %] - Boil 60.0 min Hop 9 17.5 IBUs
25.00 g Willamette [4.70 %] - Boil 30.0 min Hop 10 5.1 IBUs
2.0 pkg SafBrew Ale (DCL/Fermentis #S-33) [23.66 Yeast 11 -

Tri nedelje u fermentoru na 18° , cold crash tri dana na 2° pa gaziranje u kegovima 5 dana na 15psi.

Ovo pivo je tako brzo otišlo da nisam stigao ni da ga slikam, najviše se dopao ženskoj populaciji.Trenutno mi je na gaziranju/odležavanju 40litara koje bi trebalo da bude spremno za nekih nedelju dana.
#6184 od raix
27 Avg 2015 21:00
jel ti to nas zoves u posetu za nekih nedelju dana?

licno, mislim da je 0.5kg laktoze na kolicinu od 40l premalo. bar se meni tako ucinilo sa 0.5kg na oko 19l neke takve varijante milk stouta.
#6187 od SVR
27 Avg 2015 23:29
renegade_of_funk je napisao:Kod nas su uvek otvorena vrata. :)


pa kolko vas ima!!!! :mrgreen:
mora se kloniram i ja , ubi me da kuvam sam

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost