Lonci, fermentori, merni instrumenti i ostala oprema.
#6577 od Kvaka22
29 Sep 2015 22:55
Kao sto pise u naslovu, zanima me kako cuvate hmelj? Trenutno ja ga drzim u ziplock kesicama pa onda jedno 3 kese preko, u zamrzivacu. Drzao sam u frizideru nesto i pustilo je miris, morao sam svu hranu da pobacam iz frizidera.
#6578 od raix
29 Sep 2015 22:57
u zamrzivacu. vezano sa vise slojeva kese.
#6580 od SVR
29 Sep 2015 23:49
u 2 zamrzivaca i frizideru, u kesi pa prijanjajuća folija :mrgreen:
a koncentrat u alu termosu u frizideru :hop_bomb:
#6581 od Kvaka22
30 Sep 2015 01:20
Uf znaci i dalje cu morati da se smaram sa otpakivanjem i pakovanjem. Niko nije probao one posudice sa malom rucnom vakum pumpom?
#6583 od SVR
30 Sep 2015 02:00
Kvaka22 je napisao:Uf znaci i dalje cu morati da se smaram sa otpakivanjem i pakovanjem. Niko nije probao one posudice sa malom rucnom vakum pumpom?


brzo bi se pumpa preselila na vecna lovista
razmisljaj u pravcu upumpavanja (co2) umesto ispumpavanja
ja kupio vakum varilicu za kese -ono za friz i nista kese pucaju i zato sto je rastresito ne moze da izvuce sav vazduh, jedino one pro vakumirke
i to sam nasao neko usluzno vakumira meri i premerava 10din kom , ti jedino nadjes kese ali to se isplati ako imas 5kg za kg ili manje ne znam ni dal hoce

p.s. nadam se da o tome pricamo a ne o 13gr. koja su ti ostala od zadnjeg kuvanja :D
#6584 od civi
30 Sep 2015 07:46
Ja u kesici pa prijanjajuća folija istisnem što mogu više vazduha i onda umotam u jedno 5-10 krugova pa u zamrzivač. Za sada je to rešenje drugog jeftinog načina nema kao što je rekao SVR ili profi vakumirka ili upumpavanje co2
#6585 od Ron Jeremy
30 Sep 2015 08:06
Ja bi preformulisao pitanje u koliko dugo cuvate hmelj , kod mene u frizu je i u teglama i vakumirkama i svakojako, gledam da mi ne stoji duze od 3 meseca.
#6588 od jovanc
30 Sep 2015 09:23
Ima u beersmith-u kalkulator svezine hmelja pa mozes da bacis racunicu. Ja sam se svojevremeno igrao sa brojkama i zavisi od vrste hmelja i temperature na kojoj cuvas ali gorcina moze sigurno i 6meseci dok aroma moze da izgubi svojstva. Tako kaze beersmith (ako se dobro secam )
#6590 od Ron Jeremy
30 Sep 2015 09:27
OK je to kad bi imao validan podatak, kad je hmelj proizveden, ko i kad ga je prepakovao, u 99% slucajeva ne znam!

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost