Sve te male, velike i javne tajne kod pravljenja dobrog piva.
#17407 od raix
17 Mar 2019 19:29
Star san je odlican i u sve se mesa!
#17436 od Southzion
10 Apr 2019 23:15
Prva 3 dana babling u vrenjaci 3 put na minut... 4 dan po jednom svaka 3 min,dal je to ok ili imam negde mistejk? krausen srednji nije neki venac ,kvasac na dnu, slabo se krece, Us 05
na 6 lit piva 5 grama, og1060, rehidriran u sladovini na 20c. Zapunjenost ferm. 60% temp 18~21. Ferm u duksu... Brate šta još navesti,od podataka, obzirom da je prvi uvarak exzrakta pale ale moje vops. Da li je ok da sporo radi us05 posle 3,4 dana ?
#17437 od Mladen
11 Apr 2019 07:16
Sve je OK, bez brige. Samo sacekaj jos 10-ak dana da zavrsi do kraja.

I jos nesto za ubuduce, ako nemas mehurice u vrenjaci, ne znaci da kvasac ne radi.
#17442 od Southzion
11 Apr 2019 17:42
Ok, nego da li malo da zavrtim ferm, čisto da kvasci koji su pali krenu malo na gore, dal je to pametno?
#17445 od Radovan
12 Apr 2019 14:31
Talog koji je na dnu je od proteina i brasna .Takodje i mrtav kvasac koji je odradio i treba da je dole.Imas sasvim dovoljno kvasca koji pliva i ne diraj nista.
#17448 od raix
18 Apr 2019 15:11
Sledeci put rehidriraj u vodi koju si prokuvao 10min i ohladio na 20 stepeni. Ne treba raditi rehidraciju u sladovini.
Ostalo...ostavi i ne zabadaj nos svako malo.
#17977 od Ducabaksuz
03 Apr 2021 17:35
Ljudi imam problemčić, kuvao sam prvi Porter, OG 1.066 i stavio sam jednu kesicu US05 na 15l sladovine, fermentacija je bila baš burna prvih nekoliko dana na temperaturi od 20 stepeni, nakon 2 nedelje sam otvorio fermentor i izmerio FG, fermentacija je stala na 1.030 i od tada se ne menja, u čemu je problem, šta da radim? :shock: probao sam da malo promuvam fermentor, da nekako aktiviram kvasac, probao sam ga kad sam merio gustinu, na ukus nije loše, nije pokvareno, ali je baš slatko :evil:
#17978 od civi
05 Apr 2021 12:06
Zaustavljena fermentacija, probaj da malo digneš temperaturu, promućkaš fermentor (malo), dodaš malo novog kvasca ili da malo prokuvaš šećer i dodaš malo otopljenog šećera.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost